http://www.youtube.com/watch?v=knJFzDaoJLs

KUD Valentinovo YouTube

http://www.youtube.com/watch?v=5qay_cKKfwI

KUD Valentinovo YouTube 1

KUD «Valentinovo» osnovano je 2001. na Dan sv. Valentina. U sklopu društva djeluje mješoviti pjevački zbor, tamburaška sekcija, literarna sekcija, folklorna sekcija i sekcija ručnog rada i izrade etno nakita. Na čelu KUD-a je od njegova osnutka gospođa Barica Cecelja, a danas dugogodišnja članica društva gđa Ljubica Orač. Iza nas je bezbroj nastupa. Od prošle godine djelujemo u novouređenom prostoru MS Poljanice, Avenija Dubrava 203, koje je svečano otvorio gradonačelnik Milan Bandić, uz blagoslov župnika.

Otvorenje su uljepšali svojim nastupima ZD «Sinac» i KUD «Bosiljak».

U mjesecu rujnu 2008. godine organizirali smo svoju 1. Smotru folkora «Popevaju lepo tak…» na koju smo iznimno ponosni. Na nju smo pozvali prijateljska društva s kojima surađujemo. Gosti su nam bili KUD «Pleso» iz Plesa, KUD «Đeram» iz Viljeva, PD «Turopoljke» iz Odre, HKU «Veternica» iz Lekenika, KUD «Sloga-Đurđić iz Ivanske, PUZ «Miholjanke» iz Donjeg Miholjca. Nadamo se da će ta smotra postati tradicionalna.

Teško je izdvojiti važnije od manje važnih nastupa. Tijekom prošle godine (2009.) nastupili smo na sljedećim manifestacijama i smotrama folklora:
- 31. susret glazbenih amatera,
- Smotra folklora amatera Grada Zagreba, 
-
"Dani pod lipom" u Miklaušu,
- U sklopu folklornog programa u organizaciji Turističke zajednice grada Zagreba na 
   Manduševcu, u Tkalčićevoj ulici, Harmici, Dolcu i na Zrinjevcu,
- "Od konoplje i lana, nasta vreća tkana" u Viljevu,
- «Kaj su jeli naši stari» u Vrbovcu,
- 5. Maksimirske jeseni,
- "Grad umirovljenicima – umirovljenici voljenom gradu" u KD "Vatroslav Lisinski",
- Promocija Zbornika radova IV hrvatskog žrtvoslovnog kongresa "O žrtvama u ratu i miru" u muzeju Mimara
- "Lekeničke jeseni" u Lekeniku,
- "Svjetska konferencija zdravih gradova" na ŠRC Granešina,
- "Martinjska procesija" u Podsusedu,
- "Advent u srcu Zagreba" na T.J.B.J.

Učestvovali smo na svim smotrama u gradu Zagrebu, na koje smo bili pozivani. Nastupali smo u mnogim domovima umirovljenika… Nastupili smo u jednoj od prvih TV emisija «Narodno veselje». Snimili smo dva promotivna CD-a. Godine 2006. gostovali smo u Poljskoj na poziv gradonačelnika grada Poddebice, gdje smo imali nekoliko nastupa. Jedan od njih je na Međunarodnoj smotri folklora u Lodzu. Posebno smo ponosni na to što smo u 2007. godini, uz pomoć predstavnika GČ Gornje i Donje Dubrave, ugostili naše drage prijatelje KUD "Kolini" iz grada Poddebice u Poljskoj.

Trenutak koji je ostao svima u srcu i kojeg ćemo se sjećati dok smo živi je onaj kada smo u bazilici u Licheńu, sedmoj po veličini u Europi i jedanaestoj u svijetu, u koju stane